La moda i el sector tèxtil centren la segona edició del cicle Desnormalitza’t

set. 16, 2022

Qui marca les tendències de moda? Per què acabem vestint gairebé tots igual? Quines són les alternatives existents a la “fastmoda” que podem trobar a casa nostra? Totes aquestes qüestions, i moltes més, són les que planteja enguany la segona edició del Desnormalitza’t, el cicle de debat i reflexió organitzat per Coopsetània i la cooperativa Cal Trajo i que tindrà lloc del 30 de setembre al 8 d’octubre a Vilanova i la  Geltrú. 

El cicle s’articula al voltant de quatre sessions i tallers que aborden com el capitalisme marca la tendència i com des de l’economia social i solidària es dona resposta als reptes que s’obren en l’àmbit de la moda i el sector tèxtil. Alhora, es donaran a conèixer iniciatives alternatives centrades en una altra manera de produir i concebre la moda; una manera diferent i transformadora, que defuig de la lògica del benefici per apostar per la sostenibilitat i el benestar de les persones.

Quatre sessions

La primera sessió del Desnormalitza’t tindrà lloc el 30 de setembre als Jardins de la Casa Papiol. Sota el títol “Cultura i moda. Arrels tendències i referents”, es debatrà sobre com la globalització de la moda provoca una homogeneïtzació cultural i els col·lectius Top Manta, Fesolà i La Bajoca presentaran les seves experiències. L’1 d’octubre al matí, a Cal Trajo, hi haurà la xerrada i el taller sobre moda infantil “Ens vestim o ens vesteixen” en la qual es qüestionarà el model de fastmoda infantil i es presentaran alternatives més sostenibles com Aioulas on The Beach, Ual·la Barcelona i Som Llavors. L’endemà, també a Cal Trajo, en la sessió “Normativitat, opressió estètica i moda” es presentarà el llibre Operació bikini de Júlia Barceló on l’autora, acompanyada de l’activista Adnaloi Vila, abordaran conceptes com la gordofòbia, la pressió estètica, la cultura de la dieta, etc. Finalment, el dia 8 la sessió se centrarà en l’aspecte polític de la moda i  es farà a través de l’experiència de Cotó Roig, La Coordi i Clara Mallart.

Totes les sessions són gratuïtes, tot i que cal inscriure-s’hi aquí.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!